Iedereen die regelmatig Buitenhof 34 bezoekt, kent ze in ieder geval van gezicht: Cees Braad en Henk Fiering, de vaste beveiligers achter de receptie. Weinigen weten nu echter precies wie Cees is en wie Henk. Voor het gemak luisteren ze daarom maar naar elkaars naam.

Met pensioen

Inmiddels zijn zowel Cees Braad, als Henk Fiering, met pensioen. In beide gevallen na een carrière van 40 jaar bij het ministerie van Algemene Zaken.

Beiden hebben ze sinds de tweede helft van de jaren ’70 een carrière in de beveiliging bij de rijksoverheid achter de rug. Met veel plezier werken ze nu alweer een tijd bij DPC. Het zijn echte mensen-mensen en dat moet ook wel als je het eerste aanspreekpunt bent voor medewerkers en gasten die het gebouw betreden. Ze zitten namelijk direct naast de schuifdeuren die de entree van Buitenhof 34 vormen.

Cees Braad en Henk Fiering achter de receptie van Buitenhof 34
Cees Braad (links) en Henk Fiering (rechts) achter de receptie van Buitenhof 34

Cees vertelt over de schuifdeuren: “Die deuren zijn volledig ingesteld op een rustig wandeltempo, maar de meeste bezoekers lopen te hard. Een bloedneus of een kapotte bril bij binnenkomst was zeker geen uitzondering. Daarom zet ik het kunstwerk, want dat is het, meestal maar uit.”

En het is niet dat ze het erg vinden, maar om er voor eens en voor altijd vanaf te zijn:

Cees Braad
Cees Braad
Henk Fiering
Henk Fiering
Kunt u Cees en Henk nu uit elkaar houden?

Dienst Publiek en Communicatie

Buitenhof 34