Fijne, functionele plekken anders dan werkplekken

Werkplekken in de nieuwbouw

Werkplekken in de nieuwbouw

Achter de 2 monumenten aan het Buitenhof staat een kantoor met veel licht en ruimte. De verbouwing heeft ervoor gezorgd dat oud- en nieuwbouw een inzichtelijk en transparant geheel werden.

Er zijn 200 werkplekken waarvan er veel flexibel zijn. De architect heeft vrije ruimten gemaakt waar je kunt vergaderen, waar je zitjes kunt maken, waar de mediatheek is, waar je ook gewoon je werk kunt doen.

Infotheek

Op de eerste etage van de nieuwbouw van DPC is de Infotheek of Mediatheek. Deze wordt niet alleen gebruikt om bij te lezen, maar is ook een gewilde vergaderplek. 

Door de enorme vensters links en het atrium rechts is het een lichte en ruime plek. Het is een van de ‘vrije plekken’ die architect Charles van Marrelo in het pand heeft gecreëerd omdat bij de bouw al snel duidelijk was dat DPC meer werkplekken nodig had dan de geplande 200.

Bedrijfsrestaurant

Recht onder het enorme glazen dak van de vide bevindt zich het bedrijfsrestaurant van DPC en de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). 

Tussen 12 en 2 is het hier gezellig druk, maar daarnaast worden de tafels ook veel gebruikt voor overleggen. In de grote, open ruimte worden ook recepties en borrels georganiseerd, soms met gebruik van de bar in de Infotheek. 

De binnenplaats van Buitenhof 34

Binnenplaats

De tegenhanger van het dakterras is de binnenplaats op de begane grond. Hij is een geliefde rokersplek, lunchplaats en vergaderruimte. De binnenplaats brengt de oude bakstenen achtergevels van De Vijverhof en Galerij Prins Willem V samen met de glazen en metalen gevels van de nieuwbouw. Je ziet er nog altijd de boog waardoor vroeger hofrijtuigen reden. 

Sauve garde steen

De steen met opschrift 'Savve garde' (sauve garde), wat veiligheidswacht of vrijgeleide betekent. De steen komt uit het voormalige landgoed ‘Oostduin’. Het is geschonken door de Gravin van Bylandtstichting, dat projecten ondersteunt die in het algemeen belang van mens of dier zijn.

Dakterras

Ondanks het gekrijs van meeuwen, is het dakterras op de 3e etage bij zonnig weer dé plek voor overleg of lunch.

En het biedt, voor wie over de muur heen kan kijken, een uitzichtje op de lappendeken van daken en achtergevels van gebouwen aan De Plaats, aan de westkant van het nieuwe Valkenhuis.